Povestea tristă a lui Ionel, românul din Italia care a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele. Bărbatul a murit

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu un caine
Ionel, românul din Italia care a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele, a murit FOTO: La Repubblica

Ionel, un român sărman din Italia, este eroul unei întâmplări triste, care i-a impresionat pe italieni. Grav bolnav, bărbatul pur și simplu a refuzat să fie internat în spital pentru că nu voia să-și abandoneze câinele. După câteva luni de chin, el a murit. Povestea lui este distribuită pe rețelele sociale și este spusă de cele mai importante ziare din peninsulă.

Bărbatul a fost găsit inconștient în rulota în care locuia de voluntarii de la Crucea Roșie, a fost dus la spital, dar după câteva ore, în seara de 14 februare, a murit, relatează La Repubblica.

Ionel, în vârstă de 45 de ani, era om al străzii, însă a câștigat simpatia oamenilor din Ostia prin grija și dragostea pe care le avea pentru animalul său de companie, un husky. Chiar dacă el se confrunta cu lipsuri, de Aron, câinele său, a avut mereu grijă: era vaccinat la zi, cipat și hrănit bine.

În vara anului trecut, însă, Ionel s-a îmbolnăvit grav. Atunci a fost dus cu ambulanța la spital. La camera de gardă, medicii i-au spus că avea probleme foarte grave la picioare, din cauza circulației deficitare a sângelui și ar avea nevoie de spitalizare. Dar Ionel a refuzat să fie internat, pentru că nu voia ca Aron să ajungă la adăpostul pentru animale.

Astfel, bărbatul a rămas alături de animalul său de companie, însă între timp starea lui s-a deteriorat progresiv, dobândind și alte efcțiuni. La începutul lunii februarie, Ionel a fost dus în stare gravă la spital și a fost internat. Polițiștii locali l-au dus pe Aron la adăpostul de animale.

Ionel a stat internat cinci zile, fiind externat pe 13 februarie. S-a dus direct la adăpost să-și ia câinele, dar era seară și acesta era deja închis. S-a dus apoi la rulota lui cu gândul de a se întoarce a doua zi dimineață după Aron.

Numai că a doua zi, pe 14 februarie, starea lui s-a agravat. Ionel a fost găsit inconștient în rulotă de voluntarii de la Crucea Roșie care îi aduceau mâncare. Ionel a fost dus la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva, el murind în cursul serii.

Potrivit sursei citate, Aron va fi luat în grijă de fratele lui Ionel, care locuiește în Ostia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri