Povestea unui om al străzii care a ajuns să vândă case de milioane de dolari: „Am dormit pe aceeași bancă timp de 17 ani”

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
FOTO: captură BBC NEWS

Scott Purcell este agent imobiliar în Washington DC, unul din cele mai scumpe orașe din SUA. Cunoaște valoarea unei case mai bine decât alți agenți, după ce timp de 17 ani a fost un om al străzii și a dormit pe aceeași bancă, în parc.

Agentul, care timp de aproape două decenii a dormit sub cerul liber, a ajuns să vândă case de milioane de dolari.

„Locuiesc foarte aproape de locul în care, odată, locuiam pe stradă. Am dormit pe aceeași bancă, zilnic, timp de 17 ani. Eram acolo sau, uneori, închisoare”, a povestit pentru BBC NEWS Scott, care deține o locuință într-unul din cartierele elegante ale orașului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El spune că numărul oamenilor străzii din DC este în creștere și asta din cauza modernizări spațiilor de locuit și a cartierelor. „Este foarte greu în zilele noastre să-ți permiți chiar și o chirie în DC”, spune el.

Scott a urmat un program de reabilitare, iar mentorul său l-a încurajat să devină agent imobiliar.

S-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania. Mama l-a lăsat în grija bunicilor și niciodată nu și-a cunoscut tatăl. Când avea 11 ani, mama lui s-a mutat în DC și s-a angajat la un oficiu poștal. Scott a venit în DC să locuiască cu mama și a început să își petreacă timpul cu persoane mai în vârstă, consumatoare de droguri. În final, a ajuns să trăiască pe străzi.

După ce a trăit 17 ani pe străzi, Scott a luat decizia de a-și schimba viața. „Nu m-am gândit niciodată că o să ajung să dețin o casă și nici nu puteam să-mi imaginez cum este să ai o casă”, spune el.

După ce și-a luat prima locuință, o perioadă a dormit direct pe podea. Spune că, pentru el, nimic nu se comparară cu sentimentul de liniște care se instalează atunci când ajunge acasă și încuie ușa propriului apartament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri