Prăbuşirea zborului MH17: Înregistrare video controversată în care separatiştii scotocesc printre obiectele victimelor

Data publicării:
tragedie ucraina avion - 6901158-AFP Mediafax Foto-DOMINIQUE FAGET

 

FOTO Mediafax

Aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines a fost doborâtă la 17 iulie 2014 într-o zonă apropiată de linia frontului între forțele ucrainene și separatiștii proruși. În această tragedie și-au pierdut viața 298 de pasageri și membri ai echipajului, dintre care majoritatea erau cetățeni olandezi, plus alți 38 de rezidenți australieni sau din alte țări, scrie Agerpres.ro 

Publicația Daily Telegraph din Sydney, care a difuzat această înregistrare vineri, susține că aceasta ar fi fost realizată de separatiștii din Donețk și că ar fi primit-o doar în această săptămână.

În imaginile filmate de un amator se văd oameni înarmați, în uniforme de camuflaj, printre rămășițe și trupuri, care deschid bagajele pasagerilor și ale echipajului pentru a „sorta” conținutul lor la sol „în căutarea unor obiecte de valoare", potrivit cotidianului australian.

Este dezgustător să vizionezi această înregistrare (video), care confirmă informațiile pe care noi le-am primit acum 12 luni și anume că zborul MH17 al Malaysia Airlines a fost doborât cu o rachetă sol-aer”, afirmă ministrul australian de externe, Julia Bishop. În imagini, potrivit Daily Telegraph, apare un bărbat purtând în jurul gâtului un ecuson cu însemnele autoproclamatei „republici populare” Donețk.

VEZI VIDEO AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri