Pregătiri pentru Crăciun în toată lumea. Cel mai scump brad valorează 2,3 milioane de euro

Data publicării:
luminite craciun all over

Au mai rămas doar 3 săptămâni până la Crăciun şi, în întreaga lume, pregătirile pentru sărbători sunt în toi. La New York, de exemplu, vitrinele marilor magazine au fost decorate şi luminate festiv, în timp ce în Europa, Munchen-ul se mândreşte cu cel mai scump brad de Crăciun din lume. Este făcut integral din monede de aur şi valorează nu mai puţin de 2,3 milioane de euro.

Marile magazine din New York au făcut din vitrinele de Crăciun un adevărat spectacol. Totul pentru a-i încânta pe trecători şi, desigur, pentru a-i determina să le treacă pragul în căutarea de cadouri. Concepute după scenarii complexe, vitrinele s-au transformat în scene pentru reprezentaţii de sunet, lumină si culoare.

În Europa, mai exact la Munchen, poate fi admirat cel mai scump brad de Crăciun. Este făcut din mii de monede de aur, valorează 2,3 milioane de euro şi este expus în sediul unei companii care tranzacţionează metale preţioase.

„Bradul de Crăciun este special datorită valorii lui. Este făcut din 2018 monede de o uncie (n.r. 28,34 grame) "Filarmonica din Viena" şi în vârf are o monedă de aur de 20 uncii (n.r. 566 de grame). Asta înseamnă 63 de kilograme de aur pur, iar la actualul curs rezultă o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro”, spune Benjamin Summa, purtător de cuvânt Pro Aurum.

Bradul din aur are trei metri înălţime şi a fost asamblat în doar o oră. Realizat în colaborare cu Monetăria Austriei, acesta va fi expus la Munchen până pe 15 decembrie.

În Austria, casa unei familii din estul ţării a devenit magnet pentru turişti în această perioadă. Motivul: odată ce îi trec pragul, devin parte dintr-o poveste de Crăciun.

„În acest moment, jumătate de milion de luminiţe strălucesc şi avem peste 100 de figurine gonflabile. Avem cea mai mare expoziţie de figurine gonflabile de Crăciun din întreaga Europă”, spune Sabine Gollnhuber, proprietara casei.

Nu doar turiştii sunt fericiţi, ci şi furnizorul de electricitate al familiei. Factura pentru expoziţia de Crăciun de acasă va fi de aproximativ 2.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri