Pregătiri pentru Ziua Independenței. Astronautul Scott Kelly le-a transmis americanilor urări din spațiu

Data publicării:
CI7j0mVWwAAH7br

Aflat de patru luni pe Staţia Spaţială Internaţională, astronautul american Scott Kelly le-a transmis sărbători fericite celor de pe Pământ: "Vreau să urez tuturor "Sărbători fericite!" de Ziua Independenţei! E o sărbătoare minunată şi o tradiţie minunată. Sper că ne vom sincroniza şi voi reuşi să văd mici sclipiri de lumină deasupra SUA în seara de 4 iulie."

Autorităţile americane au sporit efectivele de securitate, ca măsură de precauţie, şi spun că nu au informaţii cum că ar exista vreun pericol ce vizează manifestaţiile din acest weekend, chiar dacă ameninţarea jihadistă, în general, e mai acerbă ca oricând.

Josh Earnest, purtător de cuvânt la Casa Albă: Nu există informaţii specifice şi credibile care să arate că există o ameninţare la adresa sărbătorilor din weekendul cu 4 iulie.

Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Pe râul Charles, ce desparte Boston de Cambridge, organizatorii pun la punct şi ultimele detalii pentru spectacol.

Phil Grucci, organizator: Sunt sincronizate pe un fundal muzical, aşa că fiecare artificiu are locul său şi trebuie încărcat şi conectat la un sistem computerizat.

Orice sărbătoare vine şi cu recomandări din partea autorităţilor. Oamenii sunt sfătuiţi să nu folosească artificii periculoase pentru a evita producerea unei tragedii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri