Premieră: TripAdvisor îi avertizează pe turiști că un hotel din Thailanda a trimis la închisoare un turist american

Data actualizării: Data publicării:
Turist în cameră de hotel
Turist care se cazeaza in camera de hotel. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Site-ul de călătorii TripAdvisor avertizează cu privire la un hotel din Thailanda care a depus plângere împotriva unui turist american după ce acesta a scris un review negativ cu privire la hotel pe această platformă, relatează BBC.

Turistul american care a publicat mai multe review-uri negative pe pagina TripAdvisor a hotelului Sea View din Thailanda, a fost reținut și acuzat după ce hotelul l-a reclamat la poliție pentru defăimare. Wesley Barnes a scăpat de condamnare doar după ce și-a cerut scuze public.

TripAdvisor a decis să actualizeze pagina hotelului, avertizând potențialii vizitatori că riscă să ajungă la închisoare dacă nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor.

„Acest hotel sau indivizii asociați cu acest hotel au depus plângere penală împotriva unui utilizator TripAdvisor după ce turistul a scris și publicat un review online. Turistul a fost arestat și a stat la închisoare ca urmare a acestei plângeri.

Deși acest hotel și-ar fi exercitat drepturile legale, conform legislației locale, este de datoria noastră să vă informăm pentru a putea lua acest fapt în considerare atunci când vă faceți planuri de vacanță”, au transmis cei de la TripAdvisor.

Este pentru prima oară când platforma online de călătorii dă un astfel de avertisment cu privire la un hotel. Cei de la TripAdvisor mai spun că „este dreptul fiecărui turist de a scrie despre experiența lor, fie ea bună sau rea”. „Ne opunem ferm acțiunilor de acest tip, trimiterea cuiva la închisoare pentru exprimarea unei păreri”, se mai arată în avertisment.

La rândul lor, reprezentanții hotelului spun că sunt „extrem de dezamăgiți” și au susținut că avertismentul TripAdvisor este „extrem de înșelător și nu prezintă informația completă”.

Cum s-a petrecut incidentul care a provocat scandalul

Wesley Barnes lucrează în Thailanda și s-a cazat la Sea View în 2020. La un moment dat, el ar fi intrat într-o ceartă cu unul dintre angajații hotelului pentru că a vrut să vină cu o sticlă proprie de alcool în restaurantul hotelului.

Un comunicat al hotelului afirmă că Barnes a refuzat să plătească taxa de dop și „a produs un scandal în restaurant”. Managerul hotelului a intervenit apoi și l-a scutit de plata taxei respective.

După ce și-a încheiat sejurul, Barnes a publicat mai multe review-uri negative, iar hotelul l-a dat în judecată pentru defăimare, fapt ce a dus la arestarea sa în luna septembrie. În acest context, el risca doi ani de închisoare. Reprezentanții hotelului spun că review-urile „prezentau informații false, erau recurente și malițioase”.

Barnes spune că din cauza acestui incident a rămas fără loc de muncă și că mediatizarea cazului va face dificilă găsirea unui nou job. Barnes a scăpat de acuzații și de condamnare după ce a acceptat să își ceară scuze public pentru„afirmațiile false și neadevărate făcute în mod malițios pentru a defăima Sea View”. Americanul a trebuit să spună și că „review-urile au fost scrise ca rezultat al furiei și răutății”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri