Premieră. Un preot asasinat de mafia siciliană a fost beatificat

Data publicării:
preot 1

Preotul a fost împușcat de un asasin plătit în fața bisericii în care le cerea credincioșilor să nu se mai supună liderilor mafioți. El va fi prima victimă a crimei organizate declarată martir de către Biserica Catolică, relateaza BBC.

Șase bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață în legătură cu uciderea preotului exact în ziua în care el împlinea 56 de ani.

40 de episcopi și un cardinal, care l-a reprezentat pe Papa Francis, au participat la ceremonie, alături de miniștri italieni. 

Născut în Palermo, preotul Puglisi era fiul unui cizmar și al unei croitorese. A devenit preot la vârsta de 22 de ani, a predat matematică și religie în mai multe școli, a fost capelan într-un orfelinat și a lucrat în zonele sărace din Palermo. Însă a început să devină o țintă pentru că denunța tot mai intens crimele mafiei, dar și înțelegerile dintre crima organizată și poliție. 

El a devenit faimos pentru o întrebare retorică, prin care îi încuraja pe sicilieni să țină piept mafiei. „Și oare ce s-ar întâmpla dacă cineva ar face ceva?”. 

Biserica Catolică a fost acuzată în trecut de relații ambigue față de Cosa Nostra. Prin beatificare preotului Puglisi, Biserica ia o poziție fermă împotriva crimelor mafiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri