Premierul Armeniei a anunţat că este infectat cu coronavirus

Data publicării:
BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 01: Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan arrives to meet German Chancellor Angela Merkel at the Chancellery on February 01, 2019 in Berlin, Germany. Pashinyan is in Berlin to meet with Merkel, President Steinmeier and Bundestag President Schäuble. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Foto: GettyImages

Premierul armean Nikol Paşinian a anunţat luni că el şi membri ai familiei sale au coronavirus. El se află în fruntea fostei republici sovietice de doi ani, când o serie de proteste de amploare împotriva precedentului guvern l-au adus la putere.

Premierul armean susţine că este în prezent asimptomatic şi că se va autoizola într-un efort de a preveni răspândirea bolii potenţial letale.

„Voi lucra de acasă, din reşedinţa prim-ministrului”, a anunţat Paşinian într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres.

Nikol Paşinian şi soţia sa Anna Hakobian, o jurnalistă, au patru copii.

Armenia, o ţară relativ mică cu circa 3 milioane de locuitori care se învecinează cu Turcia şi Iranul, a raportat până în prezent peste 9.400 de cazuri confirmate de noul coronavirus, între care 139 de decese.

Paşinian, care a împlinit luni 45 de ani, a declarat că este posibil să fi contactat virusul în timpul unei întâlniri, de la un chelner care i-a adus un pahar cu apă fără a purta mănuşi. Chelnerul în cauză a fost şi el testat pozitiv pentru noul coronavirus, a spus Paşinian.

Rusia, care menţine legături strânse cu Armenia, l-a felicitat pe Nikol Paşinian de ziua sa de naştere, relatează presa de stat. Preşedintele rus Vladimir Putin şi prim-ministrul Mihail Mişustin i-au urat premierului armean prosperitate şi sănătate.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri