Premierul britanic îi avertizează pe imigranți

Data publicării:
25032013 20cameron-56837

Noile reglementări se vor aplica tuturor străinilor, dar comentatorii politici de la Londra apreciază că Guvernul a reformat sistemul de ajutoare sociale de teamă că românii şi bulgarii vor invada Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014.

Orice străin care ajunge în Marea Britanie şi nu își găseşte un loc de muncă în cel mult șase luni va pierde ajutorul oferit de stat. În plus, imigranţii vor putea primi locuinţe sociale abia după cinci ani de şedere în regat şi doar dacă fac dovada unei surse legale de venit. De aseamenea, accesul la Serviciul Naţional de Sănătate va fi restrâns, vor fi dublate amenzile pentru cei care angajează ilegal muncitori, iar proprietarii care vor accepta imigranţi ilegali în chirie ar putea fi, de asemenea, sancţionaţi. Sunt principalele măsuri anunţate de către premierul David Cameron.

„S-au spus multe despre bulgarii şi românii care vor veni anul viitor în Marea Britanie. Noi beneficiem de pe urma aderării unor noi ţări la UE: ei vor cumpăra mai multe lucruri de la noi şi vor fi create noi locuri de muncă. Dar e datoria Guvernului să se asigure că oamenii vin aici din motivele corecte", a atras atenţia şeful guvernului de la Londra.

Autorităţile britanice dau asigurări însă că noile măsuri nu-i vizează în mod special pe români şi bulgari.

„Cât timp va fi la putere acest guvern, vor fi introduse întotdeauna controale când o nou stat aderă la Uniunea Europeană, aşa cum s-a întâmplat în cazul Bulgariei şi României şi cum se va întâmpla şi pentru Croaţia, anul acesta”, a declarat Cameron.

Guvernul de la Londra estimează că, după 1 ianuarie 2014, când expiră restricțiile de muncă impuse românilor și bulgarilor, în Marea Britanie vor ajunge aproximativ 13.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri