Premierul Thailandei i-a stropit pe jurnaliști cu spray, după ce nu i-a convenit o întrebare VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
premierul tailandei tine masca la gura in timp ce stropeste ziaristii cu un spray dezinfectant
Premierul Thailandei îi stropește pe ziaristi cu spray. Foto: captură YouTube

Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha, este subiectul unei polemici în ţara sa, după ce a încheiat o conferință de presă stropindu-i pe jurnalişti cu un spray care părea să conţină dezinfectant pe bază de alcool. Reacția sa a fost provocată de întrebarea incomodă a unei jurnaliste , transmite miercuri EFE, potrivit Agerpres.

Incidentul a avut loc în momentul în care o jurnalistă l-a întrebat pe premier despre prelungirea mandatelor în cazul a trei posturi guvernamentale. Într-o primă fază, premierul a răspuns că nu are nicio informaţie pe respectivul subiect, apoi i-a reproşat jurnalistei că nu ar fi trebuit să pună aşa o întrebare, pentru ca în cele din urmă să pună mâna pe spray şi să pulverizeze dezinfectant în direcţia primului rând de scaune pe care se aflau jurnaliştii. Apoi, Prayut a făcut stânga împrejur, şi-a acoperit gura cu o mască pe care o avea în mână şi a părăsit conferinţa de presă stropin dîn continuare cu spray.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ciudata reacţie a oficialităţii thailandeze, care s-a produs marţi la sediul guvernului, a devenit virală pe reţelele sociale, iar pe Twitter eticheta #afarăPrayut a strâns până miercuri aproape 60.000 de reacţii.

Prayut Chan-ocha, conducătorul loviturii de stat din 2014, pe când era şeful armatei şi al juntei militare care a guvernat Thailanda până în 2019, este cunoscut pentru caracterul său coleric şi intransigent şi pentru ieşirile sale în decor.

În 2014, generalul în rezervă a atins un jurnalist pe cap şi pe o ureche, gest care i-a iritat pe mulţi thailandezi, deoarece în această ţară capul este considerat partea cea mai sacră a trupului şi a atinge o persoană în acest fel este considerat o dovadă de proastă educaţie.

În acelaşi an, Prayut a aruncat cu o coajă de banană în direcţia unui cameraman după ce s-a enervat pe acesta pentru că îi ceruse de mai multe ori să privească spre obiectiv.

În ciuda caracterului său irascibil, Prayut a fost ales premier în 2019 după un scrutin parţial transparent, potrivit observatorilor internaţionali.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri