Premierul turc: Benjamin Netanyahu este la fel ca teroriştii de la Paris. A comis crime împotriva umanităţii în Fâșia Gaza

Data publicării:
Benjamin Netanyahu mediafax-1

Benjamin Netanyahu / FOTO: MediafaxFoto

La fel ca teroriştii care au comis masacrele de la Paris, Netanyahu a comis crime împotriva umanităţii la conducerea Guvernului care a masacrat copii ce se jucau pe plajele Fâșiei Gaza”, a declarat Ahmet Davutoglu, înainte să ia avionul pentru a pleca într-o vizită la Bruxelles.

Declaraţiile şefului guvernului turc intervin în plin război al declarațiilor între liderii Turciei şi Israelului, reamintește Mediafax.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că îi este greu să înţeleagă cum a îndrăznit Benjamin Netanyahu să participe la marşul organizat duminică în Franţa, după atacurile islamiste care au vizat jurnalişti de la săptămânalul de satiră Charlie Hebdo, poliţişti şi patru clienţi evrei ai unui magazin cu specific evreiesc.

Şeful Guvernului israelian i-a răspuns sec, miercuri seara, denunţând „afirmaţii ruşinoase” care „este necesar să fie condamnate de către comunitatea internaţională, deoarece războiul împotriva terorismului nu poate reuşi dacă comunitatea nu se ghidează după o morală clară”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri