Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a lansat campania pentru alegerile prezidenţiale

Data publicării:
erdogan - site guvernul turc

"Facem primul pas spre un nou început", a declarat Recep Erdogan în faţa unor susţinători de-ai săi entuziaşti reuniţi la un prim miting electoral, la Samsun (nord), potrivit Mediafax.

Erdogan, care şi-a anunţat pe 1 iulie candidatura la prezidenţiale, a fost aclamat frenetic de susţinătorii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), care fluturau drapele turceşti şi bannere cu însemnele partidului.

Erdogan a făcut o alegere simbolică organizând primul său miting electoral la Samsun, pentru că anume în acest oraş-port de la Marea Neagră fondatorul Tuciei moderne Mustafa Kemal Ataturk a angajat războiul de independenţă a Turciei împotriva puterilor străine, în 1919.

"95 de ani mai târziu, începem campania pentru prezidenţiale la Samsun, un nou pas spre o nouă Turcie", a spus premierul.

Premierul islamo-conservator, căruia adversarii îi reproşează că vrea să impună valorile religioase musulmane în detrimentul regimului laic al ţării, rămâne omul politic cel mai popular şi ar urma să câştige lejer primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 10 august.

Erdogan a reamintit că intenţioneză să sporească puterile preşedintelui, care va fi ales în august pentru prima oară prin sufragiu universal.

Considerat de susţinătorii săi drept un om politic care a asigurat stabilitatea în ţară, Erdogan, în vârstă de 60 de ani, a fost nevoit să facă faţă unui scandal de corupţie care a afectat apropiaţi ai regimului şi unei puternici mişcări de contestare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri