Premiul de peste un miliard și jumătate de dolari de la loteria americană a fost câștigat

Data publicării:
loterie sua

Imaginile de mai sus au fost fimate într-un supermarket din orăşelul Chino Hills din California, situat la est de Los Angeles, unde s-a cumpărat unul dintre biletele câştigătoare. Tot oraşul s-a adunat să sărbătorească bucuria.

 

Între timp, oficialii loteriei americane au anunţat că există bilete cu numerele extrase pentru marele pot şi în Florida şi Tennessee. Asta înseamnă că premiul record de 1,58 miliarde de dolari se va împărţi între mai mulţi jucători.

Este cel mai mare premiu din istoria Powerball, loterie care se joacă în 44 de state. Nu se mai câştigase de la începutul lunii noiembrie. Câştigătorii pot opta să ridice toată suma într-o singură tranşă sau în rate anuale timp de 30 de ani.

Vânzările de bilete la loteria Powerball au crescut puternic în ultimele zile. Imensa sumă de 1,5 miliarde de dolari pusă în joc îi atrage ca un magnet pe americani, care visează cu ochii deschişi la acest premiu. Unii s-au gândit chiar şi ce vor face în cazul în care dă norocul peste ei.


„Dispar pentru şase luni. Probabil aş vrea să fac mai multe lucruri pentru comunitate, poate aş deschide un adăpost pentru oamenii străzii, în afară de aceste lucruri aş încerca să ajut cât de mult pot. Cine poate cheltui atât de mult, nu? Trebuie să dai şi de pomană”.

„1,5 miliarde ar fi ca un vis devenit realitate!”

Aş ieşi la pensie. Mi-aş plăti datoriile şi nu ştiu, aş duce o viaţă frumoasă unde este cald”.

Premiul Powerball nu a mai fost câştigat din noiembrie anul trecut şi mulţi speră să nimerească numerele norocoase la viitoarea extragere.

1,5 miliarde de dolari? Ascultă, aş fi un om foarte fericit. Întâi m-aş ocupa de mine, apoi de familie. Cam aşa. Restul banilor i-aş pune la bancă”.

Persoana care va ghici numerele la loteria Powerball poate alege să încaseze suma de 1,5 miliarde de dolari fără a i se percepe taxe, în tranşe, timp de 29 de ani. În cazul în care va dori toţi banii odată, atunci va trebui să se mulţumească doar cu 930 de milioane de dolari, bani rămaşi în urma impozitării. Powerball este organizată în 47 de state şi teritorii americane. Suma pusă acum în joc îi atrage şi pe canadieni care trec graniţa pentru a-şi cumpăra bilete. Şansele de câştig sunt de una la 292 de milioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri