Presa internațională. Căsătoriile între persoanele de același sex scandalizează Polonia

Data publicării:
29012013 20revista-46404

Pentru prima oară, cehii și-au ales președintele prin vot direct, până acum el fiind ales de Parlament. Rezultatul nu e surprinzator, a câștigat favoritul, fostul prim-ministru de stânga Milos Zeman. Din păcate, vom avea un președinte destul de naționalist, se plânge un ziar din Cehia. Din fericire, nu este atât de eurofob ca fostul președinte Vaclav Klaus. Zeman a dus o campanie în care a vorbit de câteva ori despre amenințarea care poate veni din Germania, un subiect foarte sensibil în această țară, din cauza trecutului dificil dintre Cehia și Germania.

Europa este spectatoare în Mali, se plânge Corriere della Sera. Europenii puteau interveni alături de francezi în lupta impotriva islamiștilor, ceea ce ar fi dat impresia unei mai mari solidarități pe continent. Nu ar fi arătat neapărat o Europă Unita, dar măcar una care se gândește la asta. Din păcate, s-a adoptat strategia pasivității. Sigur că e mai confortabil așa, pentru că nu e nevoie de nicio forță unificatoare pentru asta.

În fine, ziarul Polityka din Varșovia consideră că Polonia e o țară retrogradă. Parlamentul a respins o lege care permitea un pact civil pentru cuplurile homosexuale. Ziarul amintește că astfel de uniuni civile există în cea mai mare parte a țărilor europene. Ba mai mult, în șapte țări din Europa, cuplurile homosexuale se pot chiar căsători. Degeaba premierul Tusk a sustinut legea, aripa conservatoare a partidului său a câștigat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri