Sari la conținut

Preşedintele Argentinei, mesaj ironic pe Twitter la adresa chinezilor

 

Kirchner s-a aflat miercuri într-o vizită în China în efortul de a atrage investitori pentru economia în recesiune a Argentinei. În timpul acestei vizite, ea a scris un mesaj pe Twitter în spaniolă, în care sugera că chinezii se străduiesc să pronunţe "orez", "petrol" şi "Campora", numele spaniol al organizaţiei de tineret a partidului său.

"Peste 1.000 de participanţi la eveniment ... Sunt toţi din Campola şi au venit doar pentru olez şi petlol?", a scris ea pe Twitter în spaniolă, mesajul fiind distribuit de peste 4.000 de ori.

După acest mesaj, preşedintele a venit cu un fel de scuză, precizează CNN. "Îmi pare rău. Ştiţi ce? Lucrurile sunt atât de ridicole şi absurde. Nu pot fi tratate decât cu umor".

Niciun oficial chinez nu a comentat încă mesajul preşedintelui argentinian, însă replicile utilizatorilor reţelei chinezeşti Weibo, similară Twitter, nu au întârziat să apară.

"Şeful unui stat care are nevoie disperată să fie salvat economic de China, pe teritoriul chinez, emană brusc o superioritate rasială", scrie unul dintre utilizatori.

Un altul o întreabă punctul pe Kirchner: "De ce nu încercaţi chineza mandarină?".