Președintele Braziliei a scăpat de o anchetă de corupție cu ajutorul Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
Michel Temer, presedinte Brazilia_GettyImages-810209346
Foto: Gulliver/GettyImages

Președintele Braziliei, Michel Temer, a întrunit miercuri suficiente voturi în camera inferioară a Congresului pentru a bloca o acuzație de corupție care l-ar fi expus unui proces la Curtea Supremă, transmite Agerpres.

Michel Temer, presedinte Brazilia_GettyImages-810209346
Foto: Gulliver/GettyImages

Opoziția nu a întrunit majoritatea de două treimi necesară pentru începerea procesului, care ar fi urmat să dureze șase luni. Astfel, Temer nu poate fi suspendat, deși procurorul general al Braziliei l-a acuzat oficial de luare de mită (12.16milioane de dolari) în schimbul unor favoruri pentru compania JBS SA.

Michel Temer, în vârstă de 76 de ani, este primul președinte brazilian în exercițiu care se confruntă cu o astfel de acuzație.

Prin exonerarea sa, Brazilia evită a doua schimbare a șefului statului în mai puțin de un an, după ce fosta președintă Dilma Rousseff a fost suspendată, apoi condamnată de Senat pentru infracțiuni financiare și destituită în august 2016.

Predecesorul ei, Luiz Inacio Lula da Silva, a fost și el condamnat penal, dar abia după mai mult de șase ani de la încheierea celui de-al doilea mandat. Apelul său la sentința de nouă ani și jumătate de închisoare pronunțată împotriva sa în iulie este în curs de judecare.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri