Președintele Braziliei stârnește indignare cu o nouă declarație controversată

Data actualizării: Data publicării:
jair bolsonaro
Jair Bolsonaro, președintele Braziliei. Foto: Guliver/Getty Images

Renumit pentru declaraţiile sale şocante, preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, stârneşte noi controverse. El a spus că speră ca infractorii să fie ucişi „în stradă, ca gândacii”, iar poliţiştii care-i împuşcă să NU fie traşi la răspundere pentru asta.  Jair Bolsonaro vrea şi o lege care să-i protejeze atât pe poliţişti, cât şi pe civilii care-i omoară pe cei care le încalcă proprietatea.

„Dacă cineva înarmat pătrunde în casa ta şi tu eziţi, eşti mort. Trebuie să-l împuşti. Acel individ trebuie să înţeleagă că dacă încalcă o proprietate privată, va suferi consecinţele. Violenţa va scădea dramatic din momentul în care sunt protejat de lege, apărându-mi viaţa mea şi a altora, proprietatea mea şi a altora, bunurile mele şi ale altora. Aceşti indivizi vor muri în stradă ca gândacii şi aşa şi trebuie să se întâmple”, a spus președintele brazilian Jair Bolsonaro.

Activiştii pentru drepturile omului susţin, însă, că Bolsonaro instigă la comiterea de abuzuri din partea poliţiei. În primele şase luni ale anului, adică de când a venit el la putere, doar în Rio de Janeiro forţele de ordine au ucis aproape 900 de oameni, un record pentru ultimii 20 de ani.

Editare web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri