Sari la conținut

Președintele Consiliului European: Restabilirea controlului asupra frontierelor externe, o problemă urgentă a UE

Donald Tusk / FOTO: Guliver/GettyImages

Chestiunea urgentă pe care trebuie să ne-o punem în această seară este cum să recâștigăm controlul frontierelor noastre externe, altfel nu are sens să vorbim despre o politică comună în materie de migrație”, a declarat Donald Tusk, potrivit Agerpres.

Conflictele care dau naștere valului de refugiați, mai ales din Siria, nu vor înceta în curând, a mai spus președintele Consiliului European, avertizând că „aceasta înseamnă că vorbim de milioane de refugiați potențiali, nu de mii”.

„Partenerii noștri au nevoie de ajutor”, a continuat Donald Tusk, referindu-se la statele vecine Siriei, precum Turcia, Liban și Iordania, confruntate cu afluxuri masive de refugiați. El a precizat că va propune la summit „măsuri pe termen scurt”, incluzând ajutoare pentru Turcia și pentru agențiile umanitare care acționează în taberele de refugiați.

„Astăzi, trebuie să pregătim un plan concret”, a subliniat Donald Tusk, reafirmându-și apelul către statele membre să înceteze criticile reciproce.

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...