Președintele iranian speră că Europa nu va urma atitudinea lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
United Nations Hosts World Leaders For Annual General Assembly
Foto: Guliver/GettyImages

Iranul salută cooperarea la toate nivelurile pentru a aduce stabilitate în Orientul Mijlociu, a declarat luni președintele iranian Hassan Rouhani în cursul unei convorbiri telefonice avute cu omologul său francez Emmanuel Macron, la câteva ore după ce președintele SUA, Donald Trump, care efectuează un turneu în regiune, a criticat din nou Teheranul, relatează Reuters.

United Nations Hosts World Leaders For Annual General Assembly
Foto: Guliver/GettyImages

Președintele iranian și-a exprimat speranța că Europa nu va copia atitudinea președintelui Trump față de Republica Islamică Iran.

În cursul vizitei efectuate duminică în Arabia Saudită, Trump a calificat Iranul drept o sursă cheie de finanțare și de sprijin pentru grupări militante din Orientul Mijlociu, acesta fiind un mesaj dur transmis Teheranului, la scurt timp după ce Rouhani a câștigat un al doilea mandat prezidențial.

„Republica Islamică este pregătită pentru cooperare la toate nivelurile cu alte țări, între care Franța, pentru a lupta împotriva terorismului și a soluționa criza siriană”, a declarat Rouhani în cursul convorbirii cu președintele francez Macron, menționează agenția de presă iraniană IRNA.

Președintele francez l-a felicitat pe omologul său iranian cu prilejul realegerii acestuia în cadrul alegerilor ce au avut loc vineri.

„Ar trebui să readucem pacea și stabilitatea în regiune. Sperăm ca Europa să nu cadă în capcana țărilor care promovează interpretările lor eronate cu privire la regiune”, a declarat Rouhani.

Parisul, care este în dezacord cu Iranul cu privire la criza din Siria, a avut una dintre cele mai dure abordări în cursul negocierilor dintre Iran și marile puteri, în 2015, dar ulterior a acționat rapid pentru restabilirea relațiilor comerciale.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri