Preşedintele Iranului, interpelat pe Twitter de fondatorul reţelei. Hassan Rouhani a răspuns mesajului

Data publicării:
rouhani twitter

Noul preşedinte iranian Hassan Rouhani continuă să dialogheze cu occidentul. După convorbirea telefonică avută cu Barack Obama, pe liderul de la Teheran l-a abordat fondatorul reţelei Twitter - o platformă încă interzisă iranienilor de rând. Nu mică i-a fost mirarea americanului Jack Dorsey când a primit răspunsul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dialogul durează de marţi, iar iniţiativa a luat-o Jack Dorsey, fondatorul reţelei Twitter. Acesta l-a abordat pe noul lider de la Teheran şi l-a întrebat voalat când va debloca accesul iranienilor la platforma de micro-blogging: „Bună seara, domnule preşedinte. Pot cetăţenii iranieni să vă citească mesajele de pe Twitter?

Spre surprinderea americanului, un răspuns a venit aproape imediat de pe contul lui Hassan Rouhani: „Bună seara, Jack! Aşa cum i-am spus şi Christianei Amanpour, fac eforturi pentru a le asigura cetăţenilor accesul facil la toate informaţiile, aşa cum au dreptul.

Situaţia utilizatorilor de Twitter este deocamdată cel puţin bizară în Iran. Cetăţenii obişnuiţi nu pot intra nici pe acest site şi nici pe alte platforme populare, reţele de socializare sau YouTube. În luna septembrie, graţie unei erori în sistemul iranian de securitate, toate aceste site-uri au putut fi accesate şi de cetăţenii statului islamist pentru scurt timp.

Noua administraţie de la Teheran, venită la putere în luna august, s-a arătat deschisă reţelelor de socializare, precum şi dialogului cu Occidentul.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri