Președintele Islandei anunță că ar interzice ananasul pe pizza

Data actualizării: Data publicării:
pizza cu ananas

Președintele Islandei, Guðni Th Jóhannesson, a declarat, în timpul unei vizite la o școală că ar interzice ananasul ca topping pe pizza, potrivit Iceland Magazine.

gudni-th-johannesson
FOTO: Wikipedia

Guðni Th Jóhannesson, care a fost profesor de istorie, a vizitat un liceu din Islanda, unde le-a povestit elevilor și profesorilor despre importanța studierii istoriei în școală.

La sfârșitul vizitei, președintele Islandei a primit întrebări de la elevi. A fost chestionat legat de mai multe lucruri personale, printre care și care este opinia lui legată de ananasul ca topping pe pizza. Guðni a răspuns că se opune folosirii fructului exotic ca ingredient al renumitului preparat italian. Nu doar atât, acesta a completat anunțând că ar interzice ananasul pe pizza dacă ar avea puterea să treacă legi singur. 

Ulterior, președintele Islandei a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care justifică afirmația. El spune că se bucură că nu are puterea să facă legi care să împiedice oamenii să pună ananas pe pizza pentru că nu și-ar dori să trăiască într-o țară în care președintele ar avea puteri nelimitate. El recomandă în schimb peștele pe pizza. 

Președintele Islandei a lăsat astfel să se înțeleagă că motivul acestei afirmații este stric legat de gustul propriu și nu ar da o astfel de lege.

Popularitatea lui Guðni Th Jóhannesson ajunge până la de 97%, conform unui sondaj recent.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri