Președintele Tanzaniei promite să importe un “leac” anti-COVID din Madagascar

Data actualizării: Data publicării:
homeopattie
Foto: Guliver / Getty Images

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a promis că va importa un leac anti-COVID din Madagascar, în ciuda faptului că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că nu există niciun tratament-minune împotriva infectării cu noul virus, scrie BBC. Și președintele Republicii Congo a promis să importe tonicul din plante.

Băutura este făcută din extract de pelin, sursa unui ingredient folosit în tratamentul pentru malarie. Organizația Mondială a Sănătății a reiterat că oamenii nu trebuie să-și administreze singuri astfel de tratamente care promit că vindecă COVID-19, având în vedere că nu există nicio dovadă clară a eficienței lor.

Băutura a fost lansată după ce a fost testată pe un eșantion de 20 de persoane, pe o perioadă de trei săptămâni, a declarat un oficial tanzanian, pentru BBC.

Într-o declarație televizată, președintele Magufuli a promis că va trimite o aeronavă în Madagascar pentru transportul leacului: “Sunt în contact cu oficialii din Madagascar, care au transmis că au descoperit că un tratament anti-COVID. Vom trimite un avion pentru a aduce leacul și cetățenilor din Tanzania”.

Președintele Tanzaniei a fost criticat pentru modul în care a gestionat criza de coronavirus. El i-a încurajat pe cetățeni să continue să se întâlnească în grupuri numeroase în lăcașurile de cult, în timp ce majoritatea statelor au impus distanțarea fizică pentru a limita răspândirea cazurilor de infectare.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri