Suspect în atentatele din Sri Lanka, filmat înainte de explozia din biserică. Bilanțul carnajului a crescut la 310 morți

Data actualizării: Data publicării:
suspect sri lanka

O înregistrare de pe camerele de supraveghere difuzată de CNN îl arată pe unul dintre presupușii suspecți ai atentatelor din Sri Lanka în timp ce intră într-o biserică, având un rucsac voluminos în spate, cu câteva momente înainte de explozie.

atacator sri lanka
Suspect al atentatelor din Sri Lanka surprins de camerele de supraveghere cu câteva momente înainte de o explozie

În înregistrare se vede cum suspectul - un tânăr cu barbă, îmbrăcat occidental, cu un rucsac mare în spate - traversează o piață, la un moment dat se întâlnește cu un copil și îi pune afectuos mâna pe cap, își continuă calm drumul până la biserică, pătrunde printre oameni și se îndreaptă către altar. După acest moment s-a aruncat în aer în biserica Sfântul Sebastian din Colombo.

Secvențele au fost surprinse cu câteva minute înainte de explozia din biserică, au declarat clericii. 

atacator sri lanka intalnire copil
Pe drumul către biserică, suspectul întâlnește un copil, căruia îi pune afectuos mâna pe cap

Poliția din Sri Lanka a refuzat să comenteze imaginile până la încheierea anchetei, precizează CNN. Imaginile confirmă însă povestea unuia dintre supravieţuitori. Acesta a relatat că un bărbat, despre care şi-a dat seama mai târziu că este teroristul, i-a atins nepoata care stătea în faţa bisericii. Iată imaginile:

Pe o altă înregistrare, publicată de presa locală, se vede cum acelaşi atacator de apropie de biserică. De asemenea, sunt surprinşi şi posibili complici ai acestuia.

Autoritățile din Sri Lanka sunt în căutarea celor care se fac vinovaţi de valul de atentate sinucigaşe comise de Paște, care au vizat biserici și hoteluri și care s-au soldat cu 310 morţi, potrivit celui mai recent bilanț, și în jur de 500 de răniți. Oficialii de la Colombo spun că țara are de-a face cu un „tip nou de terorism”. 

Până acum au fost arestaţi 40 de suspecţi. FBI şi Interpol au anunţat că se implică în ancheta din Sri Lanka.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri