Prezentarea de modă care a stârnit controverse

Data actualizării: Data publicării:
femeie corpolenta

Un medic din Australia a avertizat că prezentarea de costume de baie Sports Illustrated, de la sfârșitul lunii iulie, a transmis un „mesaj greșit”, încurajând femeile să aibă o greutate „nesănătoasă”.

O prezentarea de costumelor de baie Sports Illustrated, din Miami, a stârnit dezbateri aprinse pe internet după ce mai multe modele corpolente au defilat pe podium, notează The Telegraph.

O jurnalistă australiană, Soraiya Fuda, a spuns că industria modei ar trebui să nu mai folosească modele care au corpuri care par „nesănătoase”.

Mi se pare că femeile care poartă mărimi mari la haine pe podium sunt mai puțin reprezentative pentru femeia medie, dar sunt reprezentative pentru o mare problemă din societatea actuală”, a scris jurnalista în Sydney's Daily Telegraph.

Slăvirea modelelor corpolente pe orice podium promovează mesajul iresponsabil că dacă nu faci nimic ceva să pierzi din greutate e în regulă”, a precizat femeia.

MJ Day, editor la Sports Illustrated, descrisă ca fiind „ o femeie corpolentă”, a spus că voia să arate lumii că femeile cu orice greutate pot fi considerate frumoase.

Șeful departamentului de stat al Asociației Medicale australiene din New South Wales, Brad Frankum, a spus că industria modeling-ului ar trebui să evite „celebrarea extremelor”.

Este o diferență între a fi încrezător în tine și să promovezi o greutate sănătoasă. Este un mesaj dificil, dar cum nu folosim țigări pentru a promova produse, nu ar trebui să folosim modele corpolente pentru a promova produse”, a declarat bărbatul.

Au fost însă persoane care au susținut folosirea modelelor grăsuțe pe podium pentru că astfel industria modei ar reprezenta o varietate de apariții.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri