Prima confruntare directă între Hillary Clinton și Donald Trump

Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Mai sunt doar câteva ore până la prima confruntare directă dintre cei doi candidaţi la Casa Albă si este un moment atât de aşteptat încât sunt anunţate audienţe record. Dezbaterea dintre democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump va avea loc în această noapte și va dura 90 de minute.

Dezbaterea se va desfăşura la o universitate din Long Island, New York şi va începe la ora locală 21.00, adică patru dimineaţa, ora României. Va fi structurată pe şase segmente de câte 15 minute, fiecare având o temă. Trei teme sunt deja stabilite: „Direcţia în care se îndreaptă America”, „Drumul spre prosperitate” şi „Securitate naţională”. Sună mai degrabă a slogan decât a teme de dezbatere, comentează presa americană.

Într-adevăr primele două sunt mult prea generale şi se pretează practic la orice subiect de la locuri de muncă la imigraţie. Vor mai fi încă trei teme, alese de moderator din actualitatea ultimelor zile. La capitolul economie Hillary Clinton promite cea mai consistentă creştere de locuri de muncă bine plătite după cel de-al doilea război mondial: 10 milioane de joburi în mandatul său.

Donald Trump, care se laudă că, în calitate de om de afaceri, a creat deja foarte multe locuri de muncă, 35.000 potrivit CNN, spune că în următorii 10 ani va crea 25 de milioane de joburi. Candidatul democrat promite un venit minim garantat la nivel federal de 12 dolari pe oră, iar rivalul său republican promite 10 dolari. La capitolul imigrație sunt poate cele mai mari diferenţe.

Hillary Clinton propune o creştere cu 550% a numărului de refugiaţi sirieni, care pot fi primiţi în Statele Unite: adică de la pragul actual de 10.000 la 65.000. Donald Trump cere ca graniţele să fie închise şi consideră propunerea rivalei sale „incredibilă”, în condiţiile în care este imposibilă verificarea refugiaţilor care intră pe teritoriul american, unii neavând deloc acte. Trump doreşte şi constuirea unui zid la graniţa cu Mexicul, pentru a-i opri pe imigranţii ilegali, iar costurile să fie suportate de ţara vecină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri