Prima femeie pilot de luptă din Coreea de Nord a murit în timpul unui accident suspect

Data publicării:
Rim Sol, prima femeie pilot de lupta din Coreea de Nord alaturi de Kim Jong-un
Sursă foto: Rodong Shinmun

Oficialii Forțelor Aeriene din Coreea de Nord investighează împrejurările în care s-a produs moartea lui Rim Sol, prima femeie pilot pe avioane de luptă din statul comunist, scrie Daily NK.

Rim Sol a murit în timpul unui antrenament, la jumătatea lunii noiembrie 2019. Oficialii Forțelor Aeriene nord-coreene au deschis o anchetă în acest caz pentru a afla natura accidentului și de ce dispariția femeii nu a fost anunțată oficial.

Rim Sol și Jo Kum Hyang „Phoenix” au participat la demonstrațiile în onoarea liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, în 2014 și 2015. Întâlnindu-le pe cele două, dictatorul comunist a declarat că „este foarte fericit să constate că tot mai multe femei au succes în cadrul Forțelor Aeriene, potrivit ordinelor sale”.

În urma aflării veștii, Kim Jong-Un a declarat că este „îndurerat de faptul că și-a pierdut pilotul favorit”. Liderul de la Phenian a ordonat ca trupul lui Rim Sol să fie îngropat în Cimitirul Martirilor, în semn de onoare pentru patriotismul său.

Familia tinerei a fost recompensată cu un apartament de lux în Phenian și numeroase provizii de hrană și alte bunuri, a declarat o sursă pentru Daily NK.

O altă sursă a susținut că moartea pilotului nu a fost anunțată oficial deoarece autoritățile nu au reușit să descopere cauzele accidentului.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri