Prima moschee pentru homosexuali se deschide la Paris

Data publicării:
20121129 20moschee-36014

Homosexualii nu sunt priviţi cu ochi buni în lumea musulmană, iar relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt strict interzise de Coran. Ideea înfiinţării unei moschei pentru minorităţile sexuale îi aparţine lui Ludovic Mohamed Zahed. „Există homosexuali, transsexuali, care sunt foarte feminini şi se află într-o fază de tranziţie. Acest lucru nu e împotriva naturii, nu este vina lor, aşa sunt ei, aşa i-a făcut Dumnezeu. Unii dintre ei vor să meargă să se roage, însă nu au curaj, pentru că sunt foarte efeminaţi şi sunt remarcaţi imediat”, argumentează Mohamed Zahed.

Trei membri ai asociaţiei pe care o conduce Zahed au făcut cursuri pentru a deveni imami. Iniţiativa nu este susţinută însă de nicio instituţie musulmană, fiind considerată contrară principiilor islamului, potrivit rectorului Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur: „Acest lucru este în afara comunităţii musulmane, ceea ce înseamnă că fondatorul şi moscheea lui nu vor face parte din comunitate. Aici oamenii nu vor veni să se roage, pentru că lăcaşul este construit pe principii condamnate de religie.”

În moscheea pentru homosexuali de la Paris vor avea loc inclusiv rugăciuni comune ale bărbaţilor şi femeilor, lucru care nu se întâmplă într-o moschee tradiţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri