Prima vizită a unui Papă în Peninsula Arabică a coincis cu un fenomen rar: a plouat la Abu Dhabi

Data publicării:
abu dhabi

Am venit ca un frate, a spus Papa Francisc la sosirea în Emiratele Arabe Unite. Prima vizită a unui Suveran Pontif în zonă a coincis cu un fenomen extrem de rar: a plouat la Abu Dhabi, iar Papa vede în asta un semn bun. Oricum, prinţii din Emirate l-au primit pe liderul lumii catolice cu mare bunăvoinţă şi cu toate onorurile.

Primul papă din istorie care ajunge în Peninsula Arabică, leagănul Islamului, a fost întâmpinat de cel mai puternic om al Emiratelor Arabe Unite, prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed. În timpul vizitei care va dura mai puţin de 48 de ore, suveranul potif se va întâlni şi cu lideri musulmani. Pe drum spre Abu Dhabi, papa Francisc şi-a exprimat speranţa că ploaia care a căzut asupra emiratelor va fi de bun augur.

Papa Francisc: Am văzut ştirea că plouă la Abu Dhabi, iar acolo ploaia este considerată semn de binecuvântare. Sper că aşa va fi.

Sunt mari aşteptări de la această vizită. Discuţiile cele mai importante vor fi legate de înfiinţarea mai multor biserici catolice în zonă. Acum sunt doar opt în toate Emiratele pentru un milion de credincioşi.

Radu Preda, teolog: Francisc își dorește un nou tip de dialog cu țările majoritar musulmane, contextul migrației, a refugiaților, a terorismului, toate astea cer un nou tip de dialog și altă abordare.

Papa Francisc vrea să deschidă un capitol nou în relaţiile dintre cele două mari religii, creştinism şi islam.

Radu Preda, teolog: Să nu uităm care au fost relațiile tensionate timp de secole între islam și creștinism. Primii papi care încep să circule liber în jurul lumii sunt în secolul XX. Abia acum 20 de ani un papă a fost într-o țară majoritar ortodoxă, Papa Ioan Paul a venit în România. Istoria se face chiar sub ochii noștri.

După vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea în România, în 1999, un al doilea suveran Pontif va ajunge în ţara noastră. Papa Francisc vine la noi la sfârşitul lui mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri