Primarul din Koln, după atacul din noaptea de Revelion: Femeile au nevoie de un cod de conduită 

Data publicării:
henriette reker primar koln-1

Sursa foto: Henriette Reker/Facebook 

Primarul Henrriette Reker a participat la o întâlnire de urgență cu șeful Poliției din Koln, Wolfgang Albers, și cu Wolfgang Wurm de la Poliția Federală pentru a stabili cum să gestioneze atacul din noaptea de Anul Nou când zeci de femei au fost pipăite și atinse necorespunzător de un grup de bărbați.

Victimele și-au descris agresorii ca fiind de origine arabă și nord-africană.

Este foarte important să ne asigurăm că astfel de incidente nu vor mai avea loc niciodată. Am auzit că astfel de atacuri au mai fost sesizate și în alte orașe. Acest lucru nu ne ușurează treaba”, a spus Reker.

Măsuri controversate

Celula de criză a stabilit că printre măsurile de prevenție ar trebuie să se numere și un cod de conduită pentru femei și fete, iar primarul Henriette Reker a precizat că actualul cod de conduită pentru toți cetățenii va fi actualizat online.

Astfel, în noul cod de conduită ar urma să apară măsuri precum: femeile să stea la un braț distanță de bărbații străini, să nu se depărteze de grupul lor, să îi roage pe trecători să intervină în cazul în care sunt agresate și să informeze poliția dacă au fost victimele unei agresiuni.

Deoarece urmează mai multe festivaluri importante în Koln, în luna februarie, Reker a promis că mai mulți polițiștii vor fi detașați pe străzi.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea că celula de criză s-a concentrat atât de mult pe victime și nu pe agresori.  

Citiți și:

KOLN - atacul de Revelion al celor 1000 de tineri. Politolog: Şeful Poliţiei a vorbit despre o dimensiune nouă în crima organizată

Candidata la primăria Koln, înjunghiată ieri de un bărbat, a câştigat alegerile - rezultate provizorii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri