Primele două avioane fără pilot au sosit în Ucraina, pentru a monitoriza respectarea armistiţiului

Data publicării:
militari ucraina

Organizaţia, însărcinată de către beligeranţi să monitorizeze aplicarea armistiţiului semnat luna trecută, intenţionează să mobilizeze în total patru avioane fără pilot care să survoleze atât frontiera dintre Rusia şi Ucraina, cât şi zonele de luptă, a declarat pentru AFP Michael Bociurkiw, un purtător de cuvânt al OSCE, notează Mediafax. 

Drepturile vamale pentru primele două aparate sunt pe cale să fie achitate, a adăugat Bociurkiw, fără să poată să precizeze când vor fi mobilizate deasupra zonelor de luptă.

OSCE are în prezent 80 de observatori în estul Ucrainei, un număr pe care Organizaţia speră să-l poată dubla rapid, a anunţat el. Semnat pe 5 septembrie la Minsk, armistiţiul din estul Ucrainei a fost încălcat în foarte multe rânduri, în principal în zona aeroportului din Doneţk, cel mai important oraş aflat pe mâna separatiştilor proruşi. Cel puţin 80 de militari şi civili au fost ucişi de atunci şi până în prezent.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că oferă ajutoare separatiştilor, trimiţând trupe şi armament pe teren. În afară de avioane fără pilot OSCE, ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian a anunţat duminică faptul că Franţa şi Germania vor trimite şi ele la faţa locului avioane fără pilot "în zilele următoare".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri