Primele imagini cu băiețelul care a fugit singur în Bali, după o ceartă cu părinții. Copilul era la a 3-a încercare

Data actualizării: Data publicării:
bali

Cazul băiatului de 12 ani din Sydney, Australia, care a plecat singur în Bali, după ce s-a certat cu părinții, a făcut înconjurul lumii. Un reporter al televiziunii Channel 9 a stat de vorbă cu copilul, dar și cu mama sa, care s-a declarat „șocată” și „dezgustată” de comportamentului fiului ei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Drew, așa cum a fost numit el de presa australiană, pentru a-i proteja anonimitatea spune că a vrut să plece în vacanță în Bali, dar mama sa i-a spus „nu”. Supărat, copilul a decis să fure cardul de credit al părinților, și-a rezervat două bilete de avion, unul spre Perth și de acolo altul spre Indonezia, dar și o cameră la hotelul All Seasons din Bali.

Pentru că familia își petrece adeseori vacanțele în Bali, băiețelului i-a fost mai ușor să se descurce de unul singur. A căutat o companie aeriană care să le permită minorilor de peste 12 ani să călătorească neînsoțiți, iar la cazare le-a spus recepționerilor că sora lui mai mare trebuie să ajungă în scurt timp.

Nimeni nu l-a oprit la graniță, iar la aeroport copilul și-a scanat singur pașaportul într-unul dintre aparatele automate de la terminale. „Nu îi place cuvântul «nu». Și cu asta m-am ales: un copil în Indonezia. E prea simplu. E o problemă cu sistemul, dacă un copil a putut călători singur”, spune mama copilului.

„E un băiat bun, generos, are o inimă de aur. E pur și simplu prea inteligent pentru binele lui”, spune doica băiatului.

Băiețelul nu este însă la prima încercare de a fugi din Bali. A treia a fost cu noroc.

„Prima dată m-am dus la aeroport, dar nu m-au lăsat să zboer cu Garuda Airlines, pentru că nu aveam niciun document de la mama sau tata. Apoi am fost la Qantas. Și la ei aveam nevoie de documente”, spune copilul.

Mama lui a vrut încă de la prima încercare să se asigure că fiul ei nu va putea ieși din țară.

„I-am implorat săptămâni la rând. Când a avut loc prima întâmplare, când a încercat să plece în Indonezia, ne-au spus că pașaportul său va fi pus sub semn de alertă. Ni s-au dat asigurări că nu va ieși din țară”, spune mama lui.

mama bali
Mama băiețelului din Australia

La vârsta de doi ani, Drew și-a făcut bagajele și a plecat de acasă, dar a fost găsit într-un parc din apropierea locuinței sale. Mama lui spune că se simte copleșită acum de numeroasele critici și acuzații că ar fi „o mamă rea”, cu toate că, afirmă ea, o astfel de pățanie i s-ar putea întâmpla oricărui părinte.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri