Primele imagini cu românul răpit în Libia. Reacția Ministerului Afacerilor Externe

Data publicării:
roman1

Teroriștii care au răpit un român în Libia, în luna iulie, de la compania petrolieră unde acesta lucra, au publicat o filmare în care bărbatul apare alături de un cetățean libian, răpit și el, care transmite un mesaj în limba arabă. Cei doi sunt atent supravegheați de doi răpitori, care au fețele acoperite și țin două mitraliere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cetățeanul libian face un apel la guvernele celor două state să înceapă negocieri cu teroriștii, pentru ca el și românul să fie eliberați.

Ministerul Afacerilor Externe spune că momentan se verifică autenticitatea filmării în cadrul Celulei de criză și că astfel de mesaje video se înscriu în tiparul obișnuit al situațiilor de acest gen.

”Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen.

Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia”, a tranmis MAE într-un comunicat de presă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri