Primele imagini cu suspecții care ar fi ucis două turiste în Maroc. Cei patru au filmat un clip

Data publicării:
turistele

Patru bărbați au fost arestați în Maroc, în legătură cu uciderea a două turiste scandinave, în sudul țării. Cei patru și-ar fi declarat apartenența la Statul Islamic, într-un clip publicat pe rețelele de socializare, a declarat procurorul care se ocupă de caz, potrivit BBC News.

Louisa Vesterager Jespersen, de 24 de ani, din Danemarca, și Maren Ueland, în vârstă de 28 de ani, din Norvegia, au fost ucise într-un oraș de la poalele muntelui Toubkal. Trupurile celor două au fost descoperite într-un cort, iar una dintre femei ar fi fost decapitată, au relatat surse apropiate anchetei.

Procurorul marocan a declarat că videoclipul filmat de cei patru suspecți a fost înregistrat înainte de cele două crime. În clip, suspecții amenințau cu atacuri teroriste.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Prim-ministrul danez a anunțat, joi, că aceste crime au fost comise cu o „bestialitate neobișnuită” și că va trata cazul drept un atac terorist.

Cele două turiste voiau să viziteze Marocul în decurs de o lună și urmau să urce pe cel mai înalt vârf din Africa de Nord. Ele se aflau lângă orașul Imlil când au fost ucise. Toți cei patru suspecți au fost arestați în Marrakesh.

Marocul a fost una dintre țările ocolite de atacurile jihadiștilor și are legi extrem de dure contra teroriștilor. De altfel, Marocul este una dintre țările arabe atractive pentru turiști, datorită legilor ceva mai relaxate pentru călătorii care vin din întreaga lume.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri