Galerie Foto Primii turiști spațiali ar putea să stea la hotel în orbita Pământului în următorii 10 ani. Cum va arăta primul hotel spațial Voyager

Data actualizării: Data publicării:
Ilustrație hotel spațial cu orizontul terestru pe fundal
Foto: Captură Twitter/@breakfasttv

O companie din Statele Unite are planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului spațial – vrea să construiască un hotel-croazieră spațială până la sfârșitul acestui deceniu, conform Euronews.

Ilustrație cu interiorul unei camere de la bordul hotelului spațial Voyager. Foto: Captură Twitter/@mymixtapez
Ilustrație cu interiorul unei camere de la bordul hotelului spațial Voyager. Foto: Captură Twitter/@mymixtapez

Stația Voyager, prototipul realizat de Gateway Foundation, se află în acest moment în dezvoltare, iar obiectivul este construcția unei atracții cu camere suficiente pentru 400 de persoane. Construit pe un cadru circular, Voyager ar urma să funcționeze rotindu-se în orbită pentru a simulat o forță gravitațională similară cu cea de pe planeta Marte, adică la 40% din gravitația Pământului.

Ar fi vorba de primul proiect care creează un mediu propice de lungă durată pentru oameni în afara planetei noastre.

Voyager este dezvoltat pentru a furniza servicii variate de tip croazieră – restaurante, zone de relaxare, spa, cinematografe și baruri. Hotelul spațial va putea înconjura planeta în doar 90 de minute. Cadrul va fi, de asemenea, suficient de mare pentru a include 20 de „celule” care vor funcționa ca mici „vile”, dar și spațiu închiriat către agenții spațiale precum NASA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Voyager ar urma să fie construit de Orbital Assembly, o firmă de construcții în spațiu care a dezvoltat o tehnologie denumită cu acronimul STAR (Structure Trust Assembly Robot). După testarea gravitațională, Voyager ar urma să fie construit chiar în orbita planetei începând cu anul 2025, iar așteptările companiei sunt că acesta va fi operațional în 2027.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri