Primul zbor turistic în Cosmos se amână. Peste 700 de oameni şi-au cumpărat bilete pentru o călătorie în spaţiu

Data publicării:
B1TBkVAIgAArrAz

Era unul dintre ultimele teste ale avionului construit de compania Virgin şi dotat cu motor de rachetă, care ar fi trebuit să dea startul turismului spaţial la începutul anului viitor. SpaceShipTwo a explodat imediat după pornirea reactorului de propulsie, la câteva minute de la desprinderea de avionul care l-a dus la peste 13 mii de metri altitudine. Aeronava purtătoare a revenit în singuranţă la sol. Din avionul spaţial nu au mai rămas decât bucăţi împrăştiate în deşertul Mohave.

Imediat după accident, fondatorul Virgin Group, miliardarul britanic Richard Branson a asigurat că proiectul turismului spaţial va merge mai departe. Totul va fi, însă, mult întârziat, pentru că cel de-al doilea avion spaţial al companiei este în construcţie, iar testele pot dura câţiva ani. Richard Branson şi copiii săi ar fi trebuit să efectueze primul zbor la bordul SpaceShipTwo.

„Sper că până la Crăciun să ducem acest avion în spaţiu. Şi apoi, la începutul primăverii anulului viitor, sper că eu şi fiii mei vom fi primii oameni care să ajungă acolo, sus”, a spus Richard Branson, fondator Virgin Group.

Peste 700 de oameni şi-au cumpărat bilete pentru o călătorie în spaţiu, care costă pe măsura aventurii: 250 de mii de dolari.

Aeronava destinată turismului spaţial a explodat în timpul unor teste. O persoană a murit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri