Principesa Irina şi soţul ei au pledat nevinovat. Cei doi vor fi judecaţi în libertate

Data publicării:
irina

La audierea care a avut loc la Tribunalul Federal din Portland, acuzarea a cerut ca Principesa Irina şi soţul său să rămână după gratii, pentru că există riscul ca aceştia să fugă în Elveţia sau România. Judecătorul a decis însă eliberarea celor doi, cu condiţia ca ei să poarte brăţări de localizare, să predea paşapoartele şi să nu plece din comitatul unde locuiesc.

Irina Walker şi soţul său, John Walker, au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare formulate împotriva lor. Pentru fiecare dintre ele riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2012 - mai 2013, cei doi au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi, care sunt interzise în Statele Unite. Luptele implicau zeci de cocoşi, echipaţi cu cuţite sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare şi se încheiau doar în momentul în care una dintre păsări era lăsată fără suflare.

„Nu doar că sunt o practică barbară, dar luptele de cocoşi pun în pericol sănătatea şi siguranţa publică şi facilitează săvârsirea de alte fapte ilegale”, a declarat Amanda Marshall, procuror al statului Oregon, potrivit site-ului oregonlive.com.

La reşedinţa familiei s-au găsit arme şi marijuana

Potrivit sursei citate, investigatorii au descoperit 24 de plante de marijuana mari și 24 de arme de foc la domiciliul soţilor Walker. Aceştia spun că John Walker avea autorizaţie pentru consum de marijuana în scopuri medicale, a spus Peifer.

Potrivit unui comunicat al casei regale, Regele Mihai I şi întreaga familie regală speră că justiţia din SUA şi instanţele din Oregon vor soluţiona în cel mai just si mai rapid mod cu putinţă cazul Principesei Irina şi speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze.

Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, s-a născut la Lausanne şi este a treia fiică a Regelui Mihai şi Reginei Ana. Principesa a locuit cea mai mare parte a vieţii în Statele Unite. Are doi copii din prima căsătorie.

Din 2007, Principesa Irina este căsătorită cu John Walker, care a fost ajutor de şerif în statul Oregon, timp de cinci ani, între 1998 şi 2003.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri