Prinţesă saudită, acuzată de sclavie în SUA

Data publicării:
printesa sclavie

Meshael Alayban este una dintre cele şase soţii ale unui nepot al regelui Abdullah al Arabiei Saudite. Prinţesa şi-a angajat o menajeră din Kenya căreia i-a promis un trai mai bun. Totul s-a dovedit a fi doar o promisiune. La faţa locului, vorbele frumoase s-au transformat într-un coşmar.

Contractul cu familia a fost semnat pe doi ani şi prevedea ca menajera să primească 1.600 de dolari pe lună, să muncească cinci zile pe săptămână şi opt ore pe zi.

Când a ajuns la reşedinţa familiei, contractul a fost rupt, paşaportul i-a fost confiscat şi a fost pusă să muncească şapte zile pe săptămână, 16 ore pe zi, spune procurorul Tony Rackauckas.

Într-un moment de neatenţie, menajera a reuşit să fugă şi să alerteze poliţia în legătură cu tratamentul abuziv la care a fost supusă. În timpul arestării prinţesei saudite, autorităţile americane au descoperit în reşedinţă patru femei din Filipine care ar putea fi, de asemenea, victime ale sclaviei. Cazul lor face obiectul unei anchete separate.

Prinţesa a plătit o cauţiune de 6,3 milioane de dolari pentru a ieşi din închisoare, dar i s-a montat o brăţară cu GPS pentru a fi monitorizată. În cazul în care va fi condamnată, prinţesa saudită riscă până la 12 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri