Prințul Harry spune că s-a mutat din Marea Britanie pentru că presa îi distrugea sănătatea mintală. „Nu a fost un abandon”

Data publicării:
printul harry din profil - portret
Prințul Harry. Foto: GettyImages

Prințul Harry spune că s-a mutat din Marea Britanie și a renunțat la îndatoririle legale pentru că presa „toxică” îi distrugea sănătatea mintală. El adaugă însă că nu este vorba despre un abandon.

Vina retragerii de la îndatoririle regale revine în primul rând presei britanice, începând cu tabloidele, a spus prințul Harry, la emisiunea „The Late Late Show”, potrivit Mediafax.

„Mediul devenise foarte greu, după cum mulți au putut vedea, presa britanică îmi distrugea sănătatea mintală”, i-a spus Harry prezentatorului James Corden.

Interviul fusese înregistrat înainte de decizia recentă anunțată de Harry și de soția sa Meghan de a confirma definitiv renunțarea la îndatoririle regale.

„M-am gândit că acel mediu a devenit toxic”, a spus Harry, care în trecut a acuzat tabloidele de prejudecăți cu privire la originile soției sale, scrie ANSA.

„Am făcut ceea ce ar fi făcut orice soț și orice tată”, a adăugat acesta, spunând despre mutarea în America că „nu a fost un abandon, ci un pas înapoi”.

Harry și Meghan au anunțat-o recent pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii că nu îşi vor relua îndatoririle de membri ai monarhiei britanice.

Într-o declarație a Palatului Buckingham, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a declarat „întristată de decizie”, dar a spus că Harry și Meghan „vor rămâne membri iubiți ai familiei”.

Meghan şi Harry aşteaptă al doilea copil, iar Palatul Buckingham a transmis într-un comunicat de presă că regina Elisabeta, prinţul Charles şi întreaga familie sunt „încântaţi” de vestea noului bebeluş.

Vestea privind sarcina lui Meghan Markle a apărut după ce fotograful Misan Harriman a postat pe reţelele sociale o fotografie cu cei doi. În imagine apar cei doi soţi, stând în iarbă sub un copac. „Meg, am fost acolo la nunta ta pentru a asista la începutul acestei poveşti de dragoste și sunt onorată să o surprind crescând”, a scris Harriman.

„Felicitări Ducelui şi Ducesei de Sussex pentru această veste minunată!”, a adăugat ea.

Ştirea a venit la doar câteva luni după ce Meghan a dezvăluit că a suferit un avort spontan în iulie 2020.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri