Sari la conținut

Prioritățile Corinei Creţu la Comisia Europeană: Simplificarea birocraţiei şi creşterea absorbţiei pentru ţări ca România

Foto: Facebook

Sunt onorată şi recunoscătoare pentru votul acordat astăzi (miercuri - n.r.) de Parlamentul European, care mi-a încredinţat mandatul Politicii regionale în noua Comisie Juncker”, a declarat Corina Creţu, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Comisarul român consideră că Politica regională este „un instrument esenţial” pentru creşterea competitivităţii Uniunii Europene, revenirea la creştere economică şi crearea de locuri de muncă.

Am trăit cea mai mare parte a vieţii mele într-o ţară care s-a bucurat de o creştere economică impresionantă graţie instrumentelor de pre-aderare ale UE. Am văzut cu ochii mei efectele pe care politicile de coeziune le au asupra vieţilor oamenilor obişnuiţi. Dar, odată cu criza, motoarele economice ale Europei au încetinit, discrepanţele economice dintre regiunile Europei au crescut şi acum trebuie să muncim de două ori mai mult pentru a readuce economia pe făgaşul său şi pentru a genera locurile de muncă atât de necesare în toate regiunile noastre”, a afirmat Corina Creţu.

Comisarul pentru Politică regională dă asigurări că mandatul său nu va fi „unul convenţional”, ci va face reformă, pe principiul schimbării de sus în jos”.

Prioritatea noastră absolută astăzi este să facem o treabă bună în negocierea programelor operaţionale care vor determina investiţiile publice europene pentru următorii şapte ani, mai ales în acele regiuni şi ţări care au cel mai mult nevoie de ele. Aceasta este cheia către ieşirea din criză pentru Uniune. Fondurile noastre sunt singurii bani noi pe care-i avem la dispoziţie pentru eforturile de investiţie atât de necesare în economia reală”, a subliniat Corina Creţu.

Parlamentul European a aprobat, miercuri, Comisia Juncker, care îşi va începe mandatul la 1 noiembrie.