Video Problema păsărilor care se lovesc de avioane are o soluție mai puțin obișnuită la Aeroportul Schiphol din Amsterdam: 20 de porci

Data publicării:
Close up of pig on a farm
20 de porci sunt folosiți la Aeroportul Schiphol din Amsterdam pentru a alunga păsările care stau pe terenurile dintre piste. Imagine cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

O patrulă de porci a fost recrutată de Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, pentru a ține gâștele departe de terenurile agricole dintre piste, relatează BBC.

Echipa de 20 de porci recrutată de Aeroportul Schiphol din Amsterdam face parte dintr-o serie de măsuri utilizate pentru a reduce numărul de ciocniri ale avioanelor cu păsări.

Terenul „păzit” de porci are mărimea a patru terenuri de fotbal. Aeroportul este situat sub nivelul mării, ceea ce face terenurile extrem de fertile, iar păsările caută hrană și adăpost, conform Mediafax.

Anul trecut au fost înregistrate circa 150 de ciocniri ale avioanelor cu păsări, dar în ultimele săptămâni, de când porcii sunt folosiți, nu au mai fost văzute păsări în zonă.

Porcii sunt ajutați în misiune de emițătoare de sunete și de lasere verzi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri