Proces controversat în Marea Britanie. Bărbatul care plănuia să-l ucidă pe prințul George și să otrăvească înghețata din supermarketuri

Data actualizării: Data publicării:
The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Germany - Day 1
BERLIN, GERMANY - JULY 19: Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge with Prince George of Cambridge and Princess Charlotte of Cambridge as they arrive at Berlin Tegel Airport during an official visit to Poland and Germany on July 19, 2017 in Berlin, Germany. (Photo by Ian Vogler - Pool/Getty Images)

Un susţinător al grupării radicale Statul Islamic a încurajat potenţiali militanţi să comită atacuri la şcoala frecventată de prinţul George, fiul cel mare al prinţului William, a indicat miercuri procuratura, în cadrul unui proces care are loc la tribunalul regal Woolwich din Londra, relatează Press Association, citată de Agerpres.

The Duke And Duchess Of Cambridge Visit Germany - Day 1
Foto: Guliver/Getty Images

Potrivit acuzării, Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, promova terorismul prin intermediul canalului "prolific" pe care îl întreţinea pe internet, denumit Lone Mujahid.

Acesta a propus între altele injectarea de otravă în îngheţata de la supermarketuri şi atacarea prinţului George - în vârstă de patru ani - în timp ce se află la şcoală. Acuzatul „nu făcea distincţii între adulţi şi copii, între membri ai forţelor combatante şi civili”, a subliniat procuroarea Annabel Darlow.

Rashid mai avea în vedere ca ţinte parada de Halloween din New York şi gări din Australia şi făcea schimb de mesaje cu un terorist britanic din Siria, prezentat ca Omar Ali Hussain, pe care îl sfătuia cum să comită atacuri reuşite, între care doborârea de avioane cu ajutorul laserelor, a mai spus Darlow.

Tânărul este acuzat de asemenea că a postat pe net o fotografie a ambasadorului Myanmarului în Marea Britanie alături de mesajul „Ştiţi ce aveţi de făcut” şi că i-a îndemnat pe potenţialii săi urmăritori la „luptă şi vărsare de sânge în ţările voastre” şi la „pregătirea de unelte şi arme”.

Rashid a respins acuzaţiile de pregătire de acte teroriste şi de încurajare a terorismului, care se referă la fapte petrecute între octombrie 2016 şi aprilie a.c. Procesul său ar urma să dureze şase săptămâni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri