Profesor din SUA: De ce mi-am trimis fiica la școală în România

Data actualizării: Data publicării:
profesor sua

Au trecut aproape trei săptămâni de la atacul armat dintr-un liceu din Florida, soldat cu 17 morţi, iar americanii încă nu ştiu de unde să înceapă să rezolve problema armelor. Cum politicienii par departe de găsirea unei soluţii, proprietarii magazinelor de arme au decis, de exemplu, să nu mai vândă arme clienţilor mai tineri de 21 de ani.

La Casa Albă, principala soluţie rămâne înarmarea profesorilor, pentru a putea să-i apere pe elevi în caz de atac armat.

Michelle Kelso, profesor universitar american cu soţ român, spune pentru Digi24 că pericolul armelor este unul dintre motivele pentru care a ales să-şi dea fiica la şcoală în România, şi nu în Statele Unite.

Kelso a trecut prin trauma unui atac armat în urmă cu câţiva ani şi de aceea susţine că ideea lui Donald Trump de a le da arme profesorilor nu este nicidecum o soluţie.

„Sunt profesoară, nu vreau să fiu instruită să folosesc o armă. Sunt instruită să predau! Sinceră să fiu, unul dintre motivele pentru care îmi place să trăiesc în România e că ştiu că e o ţară mult mai sigură decât a mea. Chiar mă gândesc la asta - vreau ca fiica mea să fie în sistemul de educaţie din Statele Unite sau mai bine e în România, unde şcolile sunt mult mai sigure?”, spune Michelle Kelso, profesor universitar şi sociolog american.

Interviul integral, sâmbătă, de la 18.30, în Jurnalul Extern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri