Proiect: Cetăţenii vor putea să-şi pună bunurile la dispoziţia statului pentru exerciţiile militare

Data publicării:
blocuri

 

Totodată, în aceste situaţii, persoanele fizice vor avea posibilitatea de a da o mână de ajutor, fie în mod voluntar, fie contra-cost.

Pe durata concentrării de trupe sau a antrenamentelor/exerciţiilor de mobilizare militare, cetăţenii îşi vor putea pune bunurile la dispoziţia autorităţilor, potrivit unui Proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 132/1997 privind rechiziţiile de bunuri şi prestările de servicii în interes public.

Acest lucru va fi posibil doar pe baza voluntară, prin convenţie a părţilor, iar vizate vor fi, în aceeaşi măsură, firmele şi instituţiile publice.

"Pe durata concentrării sau a antrenamentelor/exerciţiilor de mobilizare, ce presupun executarea de trageri, manevre militare şi operaţiuni în ansamblu, care comportă instrucţia trupelor, operatorii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice pot pune la dispoziţia autorităţilor publice abilitate prin prezenţa lege, pe baza voluntară, prin convenţia părţilor, încheiată pe o perioada determinată şi în limita creditelor de angajament, bunuri neconsumptibile planificate a fi rechiziţionate, în scopul verificării stadiului pregătirii în domeniu", scrie în propunerea legislativă (pdf) iniţiată recent de MAI.

De asemenea, tot pe baza voluntară, autorităţile vor fi îndreptăţite să solicite punerea la dispoziţie a bunurilor sau chiar chemarea persoanelor fizice pentru a presta servicii în interes public.

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL şi EXPUNEREA DE MOTIVE 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri