Propaganda Rusiei îngrijorează NATO

Data actualizării: Data publicării:
STOLTENBERG

NATO e la curent cu încercările Rusiei de a influența dezbaterile și politica din țări membre ale Alianței. O spune secretarul general al NATO,Jens Stoltenberg. Același lucru îl spunea zilele trecute și președintele Consiliului European. Responsabilitatea de a contracara aceste practici revine fiecărei țări în parte.

„Vedem că Rusia sprijină diverse grupuri în încercarea de a influenţa dezbaterile interne din multe state din Europa şi vedem multă propagandă. Dar NATO nu răspunde propagandei cu propagandă. Mesajul nostru este că pe termen lung adevărul va prevala, iar cel mai bun răspuns la propagandă nu este şi mai multă propagandă. Cel mai bun răspuns sunt faptele, adevărul şi o dezbatere deschisă şi democratică”, a spus Jens Stoltenberg.

„Responsabilitatea principală pentru implicarea în dezbaterile interne din diferitele state membre este a acestor state membre. Nu putem face totul de la Bruxelles. Ceea ce putem face de aici este de a informa asupra unor fapte, să ajutăm, să coordonăm, dar contracararea propagandei trebuie să fie făcută de statele membre”, a adăugat șeful NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri