Protest al angajaților de la Iberia, provocat de restructurarea companiei

Data publicării:
28122012 20iberia-40934

Iberia este pe cale să piardă bătălia cu companiile low-cost. De vină este în principal criza din Spania, iar decizia de concediere a 4.500 de persoane a declanşat furia angajatilor.

„Ceea ce se întâmplă la Iberia este asemănător cu ceea ce se întâmplă în ţară: distrugerea locurilor de muncă. Spania este o ţară care trăieşte datorită turismului, aşa că problema Iberiei nu va afecta doar 4.500 de lucrători, ar putea fi mai mulţi, 6.000 sau mai mulţi dacă nu-i oprim, dar şi un număr de locuri de muncă indirecte pe lângă aeroport”, a spus o angajată la sol.

Angajaţii Iberia susţin că fuziunea cu British Airways a fost un fiasco. Iberia a pierdut în nouă luni peste 260 de milioane de euro, pe când compania britanică a câştigat în aceeaşi perioadă aproape 290 de milioane.

„Am fost profitabili şi acum facem pierderi, iar cealaltă companie, cu tot respectul, face mari profituri pe cheltuiala noastră, iar noi pierdem tot. Se fac tăieri în reţeaua de linii aeriene, cel mai vechi avantaj al Iberiei. Aşa că nu credem că e corect sau drept. Fuziunea trebuia să aibă loc între egali, nu unul să-l înghită pe celălalt”, a explicat o însoțitoare de bord.

Planul de restructurare mai prevede şi renunţarea la un număr de 25 de avioane şi la închiderea unor linii considerate nerentabile. Discuţiile dintre conducerea companiei şi sindicate vor continua până la 31 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri