Protest anti-Femen la Paris. Activistele sunt acuzate de manipulare

Data publicării:
47D76620-F3E4-44B1-85EA-B90010D09C55 mw1024 n s

Manifestantele, majoritatea îmbrăcate în fuste albe, voiau să se îndrepte spre sediul Femen, din nordul Parisului, dar au fost împiedicate de o impresionantă desfăşurare de forţe a jandarmeriei. 

"Femeia are demnitatea ei, aceasta nu înseamnă exhibiţionism şi isterie (...). Ne opunem astfel activistelor Femen care, precum câinii de gardă, sunt la ordinele unei ideologii care subminează bazele societăţii noastre şi sfidează valorile noastre", potrivit unui comunicat distribuit de participantele la protest.

Printre ele, o tânără pe nume Isolda a afirmat că s-a infiltat în mişcarea Femen "pentru a le înţelege şi a le cunoaşte". Ea denunţă aceste tinere femei franţuzoaice ca fiind „simpli pioni, prinse în capcană şi înrolate de militanţi străini şi lideri bogaţi care vor impunerea valorilor care nu sunt naturale societăţii noastre".

"Aceste metode totalitare şi manipulatoare trebuie să înceteze", potrivit comunicatului, care cere revenirea în Ucraina a două responsabile ale mişcării Femen din Franţa, originare din acestă ţară, oprirea subvenţiilor şi încetarea imunităţii pentru acţiunile lor.

Activistele Femen, care au protestat topless în numeroase rânduri, s-au făcut cunoscute prin acţiunile lor în Rusia şi Ucraina. Ele au deschis un sediu în Franţa, în septembrie 2012. Ele au desfăşurat recent mai multe acţiuni în catedrala Notre-Dame din Paris.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri