Protest în ritm de tango, în Argentina

Data publicării:
tango

Oamenii sunt nemulţumiţi că Executivul de la Buenos Aires a închis cluburile unde se practica acest dans tradiţional pentru argentinieni. O decizie luată pentru că patronii nu aveau actele în regulă.

Iubitorii tangoului din Argentina au primit o grea lovitură după ce guvernul a închis mai multe cluburi de dans, unele vechi de aproape o sută de ani. Motivele sunt legate de autorizaţiile de funcţionare. Supăraţi, zeci de dansatori au blocat centrul capitalei. Frigul de afară, pentru că acum în Argentina este iarnă, nu a oprit protestul. „Tangoul este în ADN-ul nostru. Tangoul vibrează şi trăieşte în inimile noastre. Este parte a culturii noastre, a identităţii noastre”, a spus Julio Bazan, organizator al protestului.

„Sunt aici pentru a-i susţine pe proprietarii de milongas (n.r. - cluburile de tango) pentru că multe milongas au fost închise pe nedrept”, a spus Carlos Castillo, participant la protest. Iubitorii celebrului dans sunt hotărâţi să protesteze până când cluburile vor fi din nou deschise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri