Protest violent în Brazilia, după demiterea Dilmei Rousseff

Data actualizării: Data publicării:

O manifestaţie organizată la Sao Paulo, cel mai mare oraş din Brazilia, faţă de demiterea preşedintelui Dilma Rousseff, a degenerat miercuri noapte în violenţe între protestatarii înarmaţi şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, relatează Reuters, potrivit News.ro.

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Imagini publicate de posturile de televiziune locale arată protestatari care sparg geamuri, vandalizează magazine şi incendiază tomberoane.

Între timp, poliţia, în echipament antirevoltă, au blocat arterele importante ale oraşului şi a încercat să disperseze manifestanţii folosind gaze lacrimogene şi paralizante.

Protestatarii au spart geamurile unei maşini de poliţie şi au încercat să o răstoarne. Deocamdată nu este clar dacă cineva a fost rănit în violenţe şi nici dacă au fost făcute arestări.

Fostul preşedinte brazilian Dilma Rousseff a fost destituită miercuri din funcţie de către Senat, care a găsit-o vinovată de cosmetizarea bugetului, relatează BBC News.

Senatul pune astfel capăt, după şase zile de proces, celor 13 ani de când Partidul Muncitorilor (PT, stânga) se află la putere.

Rousseff respinge acuzaţiile care i se aduc şi a anunţat că va contesta decizia. Rousseff, în vârstă de 68 de ani, o fostă membră a gherilei care a fost încarcerată şi torturată în timpul dictaturii militare (1964-1985), este prima femeie aleasă la conducerea Braziliei.

Citiți și:

Brazilia | Preşedinta Dilma Rousseff a fost demisă de Parlament

Venezuela şi Ecuador au îngheţat relaţiile diplomatice cu Brazilia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri