PROTESTE ÎN INDIA. Poliția a deschis focul, iar un jurnalist a fost ucis

Data publicării:
23122012 20m 20india 20proteste-40201

Protestele violente de la New Delhi sunt în desfășurare după ce manifestanţii au ieșit în stradă pentru a cere dreptate pentru fata violată acum o săptămână.

Jurnalistul care a decedat, în vârstă de 36 de ani, lucra la o televiziune locală din oraşul indian Imphal, capitala statului Manipur. El a nimerit în calea glonţelor pe care forţele de ordine le-au tras pentru a-i dispersa pe protestarii furioşi.

Furie, neputinţă şi revoltă. De şapte zile nu se opresc protestele în New Delhi, după ce o studentă la medicină a fost violată de cinci indivizi, într-un autobuz care circula prin oraş şi aruncată apoi din maşină. Poliţia a intervenit în forţă pentru a-i obliga să pună capăt protestelor.

„Poliţiştii ne-au bătut de parcă am fi militanţi, femei şi bărbaţi deopotrivă. Uite aşa ne-au bătut. Au bătut şi copii. Cinci poliţişti pentru o singură fată şi o lovesc cu cruzime. Suntem noi militanţi?”, spune una dintrepersoanele prezente la protestele de stradă..

Patru agresorii au fost prinși, dar nepedepsiți

Tânăra agresată se zbate între viaţă şi moarte, într-un spital din New Delhi. Rănile multiple au ţinut-o cinci zile în comă. Medicii au reuşit să o stabilizeze, iar acum respiră fără ajutorul aparatelor.

Autorităţile au anunţat că au reuşit să îi aresteze patru dintre agresori, dar până în acest moment nu au anunţat ce pedepse riscă aceştia.

„Guvernanţii nu ar trebui să se comporte astfel. Dacă o fată a fost victima unui viol, vinovaţii ar trebui executaţi”, spun oamenii, revoltați.

În India, la fiecare 20 de minute, o femeie este victima unui viol. De multe ori, agresorii scapă nepedepsiţi, iar victimele acestora sunt considerate vinovate şi marginalizate de societate. Adesea, tinerele abuzate decid să se sinucidă a urmare a presiunii celor din jur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri