Proteste la Ankara după atentatul de ieri. Corespondentul CNN, prins în ciocnirile dintre demonstranţi și forțele de ordine

Data publicării:
cnn

Arwa Demon, corespondent CNN: „Este exact lucrul pe care nimeni nu se aştepta să îl vadă aici.Tot ceea ce toţi cei de aici voiau să facă este să depună flori în locul unde a avut loc atacul de ieri”.

Marşul în memoria victimelor atacului terorist de ieri a devenit extrem de tensionat când miile de oameni au ajuns la locul unde ieri au explodat două bombe artizanale.

Furia şi neputinţa i-au copleşit pe mulţi manifestanţi, care şi-au vărsat furia pe forţele de ordine. Majoritatea kurzi sau simpatizanţi kurzi, demonstranţii îl consideră vinovat pe actualul preşedinte pentru violenţele care macină Turcia.

Coşmarul s-a produs ieri dimineaţă, în apropierea sutelor de oameni care participau la un miting pentru pace. Turcia este în doliu naţional timp de trei zile, iar bilanţul atentatului ar putea creşte.

Peste 50 dintre răniţi sunt în stare critică. Turcii aşteaptă să afle cine este în spatele atacului, dar exploziile nu au fost revendicate, iar autorităţile nu au identificat niciun suspect.

Ersel Aydinli, analist securitate şi profesor la Universitatea Bilkent: „Mulţi speculează că ar fi PKK sau altă grupare, dar mai mult ca sigur este vorba despre Stat Islamic. Nu este neaşteptat. Din păcate, nu este un eveniment neaşteptat”.

Potrivit Associated Press, 14 persoane bănuite că fac parte din Stat Islamic au fost reţinute azi-dimineaţă. Nu este clar însă dacă aceste reţineri au legătură cu atentatul de ieri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri